Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Steaks af Okse Edderkop med coleslaw og hasselback kartofler i airfryer

Edderkop af Økologisk Dansk Okse
2-3 personer
45+ MIN

Ingredienser

600 g Edderkop af Økologisk Dansk Okse (tag kødet ud af køleskabet ca. 1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydr med salt og peber)

Coleslaw
Et kvart spidskål

2 gulerødder

1 fed hvidløg

Ca. 150 g 18% cremefraiche

En sjat hvid balsamico eller æbleeddike

2 tsk. Dijonsennep

Lidt sukker eller flydende honning for at give balance i retten

Salt og peber

Hasselback kartofler
4-6 mellemstore kartofler

Smør

Olivenolie

Salt

Fremgangsmåde

Bland cremefraiche med et presset fed hvidløg, sennep, balsamico/æbleeddike. Smag til og juster med salt, peber og evt. sukker/honning.
Snit spidskålen i mundrette stykker. Skræl og riv gulerødderne på groft rivejern og bland begge grøntsager med dressingen. Sæt den på køl og lad den trække, mens du forbereder kartoflerne.

Skræl kartoflerne og læg dem én ad gangen i hovedet på en grydeske. Skær riller i kartoflen, så du rammer kanten af skeen med kniven. På denne måde undgår du at skære igennem kartoflen.

Hæld lidt olivenolie på kartoflerne og drys med salt. Læg dem i din airfryer og giv dem en klat smør på toppen. De skal have ca. 25 minutter ved 200 grader. Når der er ca. 10 minutter tilbage, giver du dem lidt ekstra olivenolie, og start nu med at stege kødet. (Kartoflerne kan også laves i en varmluftovn ved 180 grader i ca. 1 time. Dryp med olivenolie et par gange undervejs).

Kødet skal have ca. 3 minutter på hver side og hvile efterfølgende 5 minutter. Herefter har du rødt kød og er klar til servering. Ønsker du mere gennemstegt kød, giver du det blot 1 minut mere på hver side og forlænger hviletiden med 2 minutter.
Servér ”edderkoppen” skåret i skiver modsat kødets fibre.

Velbekomme!