Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Secreto med bagt græskar, hasselnødder, parmesan og smørstegt salvie

Økologisk Secreto Gris
2-3 personer
60+ MIN

Ingredienser

700 g Økologisk Secreto  Gris (tag kødet ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydr med salt og peber)

Olivenolie

Bagt græskar:
½ stor butternut squash

40 g hasselnødder

½ bundt frisk salvie

15 g revet parmesanost

50 g smør

Skal af en halv citron

Salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Vask din butternut squash og halvér den på langs, skrab kerner og indmad ud af fordybningen i den ene halvdel og del den herefter igen på langs. Gem den ene halvdel i en pose i køleskabet til en anden dags madlavning.

Læg de to græskarstykker på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad og dryp lidt god olivenolie på jævnt fordelt.

Bag dem i ovnen ca. 30 minutter. Herefter lægger du dine

hasselnødder hele i ovnen og bager dem sammen med græskarret yderligere 10 minutter. Mens nødderne ristes, går du i gang med kødet.

Steg din secreto på en varm pande i lidt olie ca. 3-6 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Vores var ca. 4 cm tyk på det tykkeste sted, og den fik ca. 6 minutter på hver side. Lad den hvile svarende til den samlede stegetid, mens du forbereder resten af retten.

Tag nødderne ud efter 10 minutter og tjek om græskarret er mørt. Hvis ikke, bager du dem lige lidt ekstra tid.

Læg nødderne mellem to stykker køkkenrulle og gnub dem til skallerne ryger af. Hak dem groft.

Pluk salvien og riv parmesanost og citronskal.

Smelt smørret i en gryde sammen med salvien til det bruner en anelse. Krydr med salt og peber.

Fordel det brunede smør, salvie og hasselnødder over de bagte græskarstykker. Top til sidst med parmesan og citronskal og server det med din rosa stegte secreto gris, som skæres på tværs af fibrene.

Velbekomme!