Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Presa med polenta

Økologisk Presa Gris
2 personer
20+ MIN

Ingredienser

300 g Økologisk Presa Gris (tag kødet ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydr med salt og peber)

Polenta
175 g polenta majsmel (læs på posen, hvor meget væske der skal bruges, da det kan variere)

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

Citronskal af 1 økologisk citron

750 g sødmælk

1 bouillonterning efter smag (jeg brugte et bæger af Knorrs flydende hønsebouillon)

75 g revet parmesanost

Olivenolie

En klat smør

Salt & peber

Fremgangsmåde

Snit skalotteløg og hvidløg i små tern og svits ved lav varme i olie og en klat smør. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre. Efter et par minutter tilsættes mælk og bouillon, og det varmes op til lige inden kogepunktet.

Mens mælken varmes op, steger du kødet på en meget varm pande med olivenolie. Steg kødstykkerne ca. 3-4 minutter på hver side. Mens kødet hviler på et spækbræt ca. 6-8 minutter, færdiggøres polentaen.

Når mælken er varmet op, tilsættes polentamajsmel, mens du pisker godt i gryden med et piskeris. Læs på posen, hvor lang tid den skal have – det er individuelt alt efter mærke. Når den er glat, tilsættes osten og evt. lidt ekstra mælk, hvis den er for tyk (den tykner meget hurtigt, når den køler af).

Smag polentaen til med salt og peber og anret den på tallerkener toppet med revet citronskal.

Servér med presaen skåret i skiver på tværs af kødets fibre.

Velbekomme!