Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Pluma med Romesco sauce og ovnbagte kartofler

Økologisk Pluma Gris
2 personer
60+ MIN

Ingredienser

600 g Pluma (tag kødet ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydr med salt og peber)

Romesco sauce
1 rød peberfrugt

2 tomater

50 g mandler (ristes på en pande)

1 løg

1 rød chili (du kender selv dit forhold til stærk mad – justér herefter)

2 fed hvidløg

Ca. 1,5 dl god olivenolie

0,5 dl hvidvinseddike/hvid balsamico

1 skvæt mørk balsamico

Groft salt

Sukker

Ovnkartofler
400 g kartofler

Olivenolie

Dit yndlingskrydderi

Salt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn. Pil løg og hvidløg og halver løgene. Læg chili, løg, hvidløg, hele peberfrugten og tomaterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen, til de har fået rigtig meget farve. De må gerne blive sorte. Det tager ca. 40 minutter, men hold øje undervejs.

Fjern stilken på chilien og peberfrugten (men behold saft og kerner) og kom alt i en blender sammen med olien, eddiken, balsamicoen og de ristede mandler. Smag til med salt og sukker. Du kan varme saucen i en gryde, hvis den når at blive lidt kold, mens resten tilberedes, men saucen kan spises både kold og varm, og resten kan evt. bruges som en pastasauce.

Skru ovnen ned på 200 grader og sæt den på varmluft. Skræl så mange kartofler I kan spise og skær dem i både. Læg dem i et fad og giv dem godt med olivenolie samt salt og dit yndlingskrydderi. Jeg brugte frisk citrontimian. Bag dem i ovnen ca. 30-40 minutter og vend dem undervejs.

Når kartoflerne er halvvejs færdige, steger du Plumaen på en pande med høj varme i lidt olivenolie ca. 4 minutter på hver side. Jeg havde et tykt og et tyndt stykke, som jeg stegte hhv. 4 minutter og tre minutter på hver side. Lad kødet hvile samme tid som stegetiden. Skær kødet ud på tværs af fibrene i ca. 1 cm tykke skiver og servér med kartoflerne og Romesco saucen.

Velbekomme!