Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Økologisk Bavette af Gris med kartoffelmos og svampeportvinssauce

Økologisk Bavette af Gris
2 personer
30+ MIN

Ingredienser

600 g bavette (tag kødet ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydr med salt)

Svampeportvinssauce
2 skalotteløg

2 fed hvidløg

200 g svampe (vi brugte brune svampe)

1 dl piskefløde

1 stilk frisk rosmarin

½ dl portvin

Salt & peber

Kartoffelmos
400-500 g kartofler

Ca. 100 g smør

Salt

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og dæk dem med vand i en gryde og kog til de er godt møre i usaltet vand. Kogetid ca. 15-20 minutter.

Imens skærer du skalotteløg og hvidløg i små tern og svitser ved lav varme i olie. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre.

Tilsæt svampene i grovere stykker sammen med rosmarinstilken og svits et par minutter.

Herefter tilsættes portvinen og lad det hele småsimre i ca. 5 minutter for at fordampe alkoholen – og husk nu reglen: Vin i maden = vin til kokken. Skål!

Tilsæt herefter piskefløden og lad saucen småkoge indtil den tykner. Saucen smages til med salt og peber.

Nu steger du dine bavette stykker på en pande ved høj varme ca. 1-1,5 minut på hver side og lader dem hvile ca. 3 minutter, og mens kødet hviler, hælder du vandet fra de kogte kartofler og moser dem og tilsætter smør og smager til med salt.

Du kan servere bavetten som hele stykker eller skære dem i skiver, som vi har gjort på billederne. Husk altid at skære kødet på tværs af fibrene for at bevare mørheden.

Velbekomme!