Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Langtidsstegte økologiske kyllingekøller med dampede majskolber og urtesmør

Økologiske Kyllingekøller
2 personer
3+ TIMER

Ingredienser

1 pakke Økologiske Kyllingekøller (600 g – 4 stk. i en pakke)

Til marinaden:

2,5 dl kærnemælk

0,5 dl æblecidereddike

2 tsk paprika

1 tsk røget paprika (kan udelades, hvis du ikke kan få fat på det)

½-1 spsk cayennepeber afhængig af hvor stærk mad du kan lide

½ spsk salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

2 majskolber

50 g blødt smør

1 fed hvidløg

Friske urter (her er brugt hakket persille)

Fremgangsmåde

Start med at tø dine kyllingekøller op i køleskabet to dage før, du skal spise, for dagen før skal du lave marinaden til kyllingekøllerne (de skal minimum marinere i tre timer, men gerne et døgn før).

Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og læg kyllingekøllerne i marinaden ca. 1 døgn før, du skal spise.

Læg køllerne og marinaden i en stegeso med låg eller et fad med sølvpapir over i en 150 grader varm ovn i 3 timer.

Rør imens det bløde smør med presset hvidløg og friskhakkede urter. Du kan sætte det på køl, mens det trækker smag, men tag det ud ca. ½ time før, du skal servere.

Når der er ca. 15 minutter tilbage af stegetiden, ordner du majsene og sætter en gryde over med saltet vand.

Træk alle bladene af majsene og skær dem ud i 3-4 stykker pr. majs.

Kog dem i ca. 8 minutter og anret dem med urtesmørret ovenpå til kyllingekøllerne.

Velbekomme!