Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Kyllingebryst med porre og estragon i flødesauce serveret med jasminris

Økologisk kyllingebryst
2 personer
30+ MIN

Ingredienser

600 g Økologisk Kyllingebryst (tag kyllingebrysterne ud af fryseren dagen før tilberedning og tø dem op i køleskabet. Vi delte ét kyllingebryst á 300 gram og gemte det andet til en anden ret dagen efter. Krydr det med salt & peber)

Vi serverede retten med kogte jasminris. Hvis du ønsker ris til, skal du sætte dem over, når du begynder på retten.

Sauce
1 stor porre

½ citron

2 fed hvidløg

Frisk estragon 2 spsk. (tørret kan også bruges)

Lidt persille

1 dl hvidvin

1 dl piskefløde

Olivenolie

Salt & peber

Fremgangsmåde

Hak hvidløget fint og hæld det på en kold stegepande sammen med ca. 1 spsk. olivenolie. Tænd på svag varme og lad olien stå og trække smag af hvidløget et par minutter.

Rens porren – halvér den på langs og snit den i små stykker. Læg porrestykkerne i koldt vand i en skål for at rense dem for jord. Når jorden er væk sier du vandet fra i en sigte. Tilføj porrestykkerne på panden sammen med hvidløget og olien. Når porrestykkerne begynder at falde lidt sammen, tilføjes estragon og blandes godt.

Læg porrerne til side i den ene side af panden og steg kyllingebrystet midt på panden med skindsiden nedad. Læg porrerne op på brystets rå side, mens du steger brystet i 5 minutter ved medium varme. Vend herefter kyllingen og tilsæt hvidvinen. Kom et låg på og skru ned på lavt blus og lad det småsimre i 10 minutter.

Tag kyllingen fra og lad den hvile, mens du tilføjer fløden og skruer op til medium varme. Smag saucen til med salt og peber og evt. lidt ekstra estragon samt citronsaft. Når saucen tykner, er retten klar til servering. Skær kyllingen i skiver og servér med ris samt et drys af persille og evt. estragon på toppen.

Velbekomme !