Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Fedtegrever og hjemmelavede pommes frites af Svineflomme

Økologisk Svineflomme
120+ MIN

Ingredienser

1 kg Økologisk Svineflomme (optøet)

Pommes frites
2 store bagekartofler

Vand

Eddike

Salt

Fremgangsmåde

Skræl de 2 store bagekartofler og skær dem i 1 x 1 cm tykke pommes frites. Kog dem i saltet vand med ca. ½ dl eddike efter egen smag. Jeg brugte estragoneddike. Tag dem op af vandet og læg dem til afkøling i køleskabet minimum 1 time, mens du gør din flomme klar.

Din optøede flomme skæres i tern af ca. 2 x 2 cm. Hvis du oplever hinder, når du skærer den i tern, fjernes disse.

Læg ternene i en gryde med låg og smelt dem ved medio varme indtil fedtet er smeltet (tager ca. 40 minutter), og der kun er gyldne fedtstykker tilbage, som kan nydes som fedtegrever oven på en lækker rugbrødsmad med leverpostej eller som knas på tatar.

Tag fedtstykkerne op med en hulske og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

Hvis stykkerne er for store, kan du hakke dem mindre med en kniv. Gem dem i en lufttæt boks og nyd dem dagen efter som nævnt ovenfor i eksemplerne. Boksen skal ikke i køleskabet, da fedtegreverne risikerer at blive bløde.

Varm fedtet op til 180 grader og læg de afkølede forkogte pommes frites i den varme fedt. Fritér til de er gyldne og læg dem på køkkenrulle for at suge det overskydende fedt. Drys med flagesalt og evt. friskrevet trøffel.

Nydes til en lækker bøf eller andre godter fra Kødbilen.

Hvis du ikke vil lave pommes frites, kan du også blot afkøle fedtet, når du har siet dine fedtegraver fra, og hælde det i et patentglas. Nyd det som fedt på rugbrød ved frokostbordet.

Velbekomme!