Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm)

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Edderkop a la Piccata med pasta

Edderkop af Økologisk Dansk Svin
2-3 personer
30+ MIN

Ingredienser

600 g Edderkop af Økologisk Dansk Svin (tag kødet ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra)

Hvedemel

Salt & peber

Olivenolie

Syrlig citronsauce
(Start med at forberede alle grøntsagerne og citronen til saucen, så alt er klar, når du skal lave saucen)

1 skalotteløg skåret i små tern

2 fed hvidløg presset eller skåret i små tern

1 økologisk citron – skæres i to halve. Den ene halvdel rives skallen af, og citronhalvdelen uden skal skæres i

skiver. Den anden halvdel presser du saft af.

Olivenolie

Ca. 75 g koldt smør skåret i stykker

1 dl hvidvin

1 håndfuld kapers

Persille

Salt & peber (evt. lidt sukker)

Pasta
2-300 gram

Vand

Salt

Fremgangsmåde

Sæt saltet pastavand over at koge.

Bank kødstykkerne flade med en kødhammer (en kagerulle kan også bruges, hvis du ikke har en kødhammer). Lav en blanding af hvedemel, salt og peber og vend kødstykkerne heri.

Steg kødstykkerne på en pande med olivenolie ved høj varme ca. 1-1,5 minut på hver side og lad dem hvile på en tallerken, mens saucen tilberedes på samme pande, som kødet er stegt på.

Start med at svitse skalotteløg og hvidløg ved lav varme i olivenolie. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre.

Tilsæt kapers, citronskal, citronsaft og hvidvin og kog ca. fem minutter for at fordampe alkoholen – og husk nu reglen: Vin i maden = vin til kokken. Skål!

Sæt din pasta over at koge – du skal lige time det afhængig af kogetiden på din valgte pastatype, så det passer med at saucen og kødet laves færdig.

Saucen færdiggøres ved at tilsætte det kolde smør som tykner saucen. Tilsæt de hele citronskiver og smag til med salt og peber. Saucen må gerne være syrlig for at give modspil til det fede panerede kød. Er den blevet for syrlig, kan du give den lidt sukker.

Læg kødstykkerne i saucen for at give dem lidt varme og give ekstra smag til saucen lige inden servering.

Vi valgte at servere kødstykkerne hele som en slags schnitzel og anrettede med pasta overhældt med saucen og et drys af hakket persille.

Velbekomme!