Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK
Levering i Danmark (brofast og Bornholm)
600 g bavette (tag kødet ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydr med salt)
Svampeportvinssauce
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
200 g svampe (vi brugte brune svampe)
1 dl piskefløde
1 stilk frisk rosmarin
½ dl portvin
Salt & peber
Kartoffelmos
400-500 g kartofler
Ca. 100 g smør
Salt
Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og dæk dem med vand i en gryde og kog til de er godt møre i usaltet vand. Kogetid ca. 15-20 minutter.
Imens skærer du skalotteløg og hvidløg i små tern og svitser ved lav varme i olie. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre.
Tilsæt svampene i grovere stykker sammen med rosmarinstilken og svits et par minutter.
Herefter tilsættes portvinen og lad det hele småsimre i ca. 5 minutter for at fordampe alkoholen – og husk nu reglen: Vin i maden = vin til kokken. Skål!
Tilsæt herefter piskefløden og lad saucen småkoge indtil den tykner. Saucen smages til med salt og peber.
Nu steger du dine bavette stykker på en pande ved høj varme ca. 1-1,5 minut på hver side og lader dem hvile ca. 3 minutter, og mens kødet hviler, hælder du vandet fra de kogte kartofler og moser dem og tilsætter smør og smager til med salt.
Du kan servere bavetten som hele stykker eller skære dem i skiver, som vi har gjort på billederne. Husk altid at skære kødet på tværs af fibrene for at bevare mørheden.
Velbekomme!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få Danmarks bedste dagstilbud
Vi laver ofte storkøb, og kan derfor tilbyde vores kunder rigtig stærke tilbud på Danmarks nok bedste kød.
Gør som 15.000 andre glade danskere og tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Kødbilen ApS
Literbuen 9D
2740 Skovlunde
CVR: DK-41655968
Mail: info@kodbilen.dk